笑話站
Jokes Station
回主目錄
文化(195)
Why 9 scared 7
哈利冇交功課
哈利波特考題
孔子曰
Italy的解釋
頭條報道
唔識英文講英文
我媽寫來的信
抵死短訊
小紅帽沒有胸部
交通工具話人肥
5個爛gag
大陸翻譯
香港三字經
搞笑既口語
笑話IQ
最爛GAG IQ 題
成語應用

上一頁  下一頁 

最爛GAG IQ 題

1.隆胸兩邊隆哂要一萬,但隆一邊只需三千,估一四字成語
Ans:一波三折

2.話說有架飛機比人騎劫,d乘客會對劫機者講d咩呢?估一手機品牌
Ans:Nokia(落機呀∼)

3.補時贏波,估一汽車品牌
Ans:保時捷

4.話說有間名牌鋪頭一折大減價,有個女人走左入去掃貨,但佢買完出黎之後就死左。佢究竟點死?
Ans: 抵死

5.點解BB唔識笑?
Ans:因為可以笑的話,不會哭。

6.拉乜野可以學到野?
Ans:Library

7. 鍵盤入面邊個掣最靚仔?
Ans:F4

8.L訓低左會變成咩?
Ans:Aeroplane(L平)

9.咩毛最普通?
Ans:Normal

10.點解晌船上唔可以講笑話?
Ans:因為個海聽到會笑,咁就會引起海潚

11. 小明自己做暑期作業,第二日,佢死左,點解?
Ans:因為自作業,不可活。

12.天空之城,估香港一地方名
Ans:堅尼(離)地城。

13.麥當勞叔叔個頭,估一國家名。
Ans:緬甸(免電)。

14.邊兩個英文字母最難教?
Ans:C、 E,因為EC難教。

15.學生最怕乜野魚?
Ans:東星班(Don’t升班)。

16.乜野豬得一隻腳?
Ans:珍寶珠。

17.魚無腳,蟹無翼,咁蝦無咩?
Ans:太郎。

18.魚蛋粉入面有魚蛋,咩粉入面有雪糕?
Ans:Seven.

19.有乜野唔可以擺入雪櫃?
Ans:秘密,因為不能說的秘密。

20.承上題,邊個電視藝人唔梳得頭?
Ans:朱咪咪,因為不能梳的咪咪(不能說的秘密同普通話讀)

21.菠蘿係黃色,咁咩蘿係綠色?
Ans:Keroro.

22. 麥兜自己沖涼,估一近代文學作家名。
Ans:朱自清。

23.英文有廿六個英文字母,當E同T走左之後,會剩低幾多個英文字母?
Ans:21 個,因為ET搭UFO。走左

24.恐怖分子下面係乜野?
Ans:恐怖分母。

25.承上題,咁中間係乜野?
Ans: 恐怖分線。

26.足球姓祝,籃球姓藍,咁柔道姓咩?
Ans:姓誕,因為又到聖誕,又到聖誕。

27. 大口仔搽紅唇膏,估一英文生字
Ans:Direction(大red唇)。

28.六減二幾時等於零?
Ans:做六gei手勢果時。

29.有怪獸入侵地球,我地應該點做?
Ans:唱進行曲(超人的主題曲歌詞:這進行曲,一高奏,妖怪便逃走。)

30.恭喜發財,估一國家名
Ans:比利時(比利是)。

31.NDS同PSP對打,邊個會贏?
Ans:NDS,因為NDS係屈機(摺機)的。

32.點解撩耳仔會好開心呢?
Ans:因為Happy New Year.

33.冬甩個爸爸係邊個?
Ans:多啦A夢(片尾曲:冬甩個爸爸,冬甩個爸爸,多啦A夢)。

34. 晌多啦A夢入面,邊個人大個左會做醫生?
Ans:小夫。

35.晌多啦A夢入面,老師病左會傳染比邊個?
Ans:大雄,因為野比大雄。

36.承上題,佢最先傳染比邊個?(唔係多啦A夢人物)
Ans:小新,因為野原新之助。

37.多啦A夢姓咩?
Ans:吳(片頭曲:多啦A夢唔∼)

38.點解多啦A夢成日話睇唔到野?
Ans:因為佢伸手不見五指。

39.點解呢個世界上有東京、南京、北京但無西京?
Ans:因為西經比唐三藏拎左。

40.Hello Kitty見到Dear Daniel塊面上有個交叉,點解Kitty會打Daniel一巴?
Ans:因為個交叉係Miffy個口。

41. 地球爆左, 咁要走去邊度?
Ans:地球gei右邊。

42.咩動物識打桌球?
Ans:鷹,因為鷹識桌球。

43. 九加四幾時等於一?
Ans:睇時針吧。

44.一個中文字,分開來會很爽,合起來會很痛,猜動詞(18+)
Ans:咬。

45. 廣東出冬瓜,廣南出南瓜,廣西出西瓜,咁廣北會出咩?
Ans:出聲,因為講不(廣北)出聲。

46.咩生果唔打字?
Ans:蕉,因為不打字蕉。

47.有咩老鼠得兩隻腳?
Ans:米奇老鼠。

48.承上題,有咩鴨得兩隻腳?
Ans:所有鴨(包括唐老鴨)。

49.如何用三盞燈同一張凳營造一個緊張氣氛?
Ans:燈燈燈凳。

50.柴、米、油、鹽,有邊樣唔係八十年代gei產品?
Ans:油,因為油不是八十年代∼

51.夫差係吳國人,西施係越國人,咁勾踐係咩人?
Ans:劉松仁。

52.麵包A、B、C、D,邊 個包係苦?
Ans:C,因為麵包師傅(C苦)。

53. 一加一幾時會等於三?
Ans:錯果時。

54.晌咩時候零會大過二,二又會大過五?
Ans:猜包剪鎚果時

55. 咩動物會撕爛條鰻魚?
Ans:蛇,因為余斯曼(蛇撕鰻)。

56.小明比大明養,咁大明比邊個養?
Ans:狗,因為久仰大名(狗養大明)。

57.益力多係咩味架?
Ans:你今日飲左未。

58.李雲迪最憎咩理髮產品?
Ans:美源髮彩,因為美源髮彩,冇得「彈」。

59.阿明同阿珊去打劫銀行,但事敗逃亡,但d警察追捕果時唔追阿明,淨係死追阿珊,點解呢?
Ans: 因為喜瑪拉雅山(起碼拉阿珊)。

60.達文西密碼上面係咩?
Ans:達文西帳號。

遊 戲 街
support@station.com.hk , © 2017 啟揚系統公司 保留所有權利。